Nå har tanken på Tour de Denmark virkelig begynt å sette seg, og det spretter rundt noen rare ideer i hodet mitt. (Flere vil vel hevde at det ikke er et nytt fenomen da……) og jeg ser litt av nytten ved å visualisere noen av de punktene jeg til tider synes er morsomme. Nå er ikke nødvendigvis Danmark det vanskeligste området jeg kan planlegge i, da det er ett av 3 land jeg ikke har noen cacher i backlogg fra (Lichtenstein og England er de to andre), men jeg velger allikevel å visualisere denne turen på samme måte som jeg visualiserer de andre turene mine.

En challenge å oppfylle

Jeg vet at det finnes mange forskjellige challenger der ute, og noen av de fanger naturlig nok opp min oppmerksomhet også. Og da vil jeg jo følge de opp også. En av de artige challengene er Make your own kind of challenge laget av thomfre der man skal sette opp sin egen challenge for å kvalifisere til denne. I min logg av denne den 7. mars 2017 setter jeg mitt mål til å skulle ha logget alle fylkene i Skandinavia før jeg kan logge denne. Norges fylker ble fullført den 6. september 2016 ved at jeg logget Hordaland som det siste fylket. Den 5. november 2017 var det klart for å logge Västmanland, det siste svenske län. Men pr nå mangler jeg enda 2 regioner i Danmark. Derfor lagde jeg meg et kart over landet slik at jeg kan vise hva som er logget og hva som ikke er det.

Kommunekart

Kommuner samler jeg jo også på, selv om det ikke er noen spesifikke mål på dette enda (det kan jo være jeg ikke har funnet den challengen enda, men at den finnes der ute). Dermed ville jeg også lage meg kart over kommunene i de forskjellige regionene. Dermed gikk jeg inn på Wikipedia og søkte fram regioner i Danmark. Der finnes det et kart over Syddanmark som jeg kunne laste ned og modifisere litt på til mitt eget bruk.

Mange kommuner

Jeg åpnet bildet i GNU Image Manipulation Program – GIMP slik at jeg kunne lage dette som et bilde med flere lag. Jeg laget da et lag for hver kommune i denne regionen, slik at jeg lettere kommer til for å farge de kommunene på senere stadier. En av grunnene til at jeg bruker det kartet er at det har så rene flater på kommunene slik at det er relativt enkelt å få markert ut en kommune-grense, og deretter fargelagt den i den fargen jeg vil ha.

Kartet lages

Syddanmark har 22 kommuner, så jeg laget 22 lag i det bildet. Underveis ble lagene farget enten hvit (21 stk for de 21 kommunene jeg ikke har logget noe i) eller grønn (for den ene kommunen jeg faktisk har cachet i). Underveis kan det se litt uryddig ut, men siden jeg starter på toppen i alfabetet og går nedover når jeg lager kommunene, så har jeg da et lite system allikevel.

Project-gc sitt kart

Jeg benytter meg som tidligere nevnt en del av project-gc slik at jeg sjekket kommunekartet der for å se hva jeg faktisk hadde logget også. Og uten backlogg i Danmark, så er kartet der veldig reelt. Men om jeg hadde hatt en backlogg fra Danmark, så hadde jeg jo måttet sjekke ut mer nøye hvor jeg hadde funn også da 😀 Og kartet slik det til en hver tid ser ut for meg, det finner du på denne siden.

Og med disse kartene på plass, både på denne bloggen her og som visuelle arbeidsdokumenter vet jeg når jeg eventuelt må ta en avstikker for å logge en ekstra kommune eller to også….