Siden ruten for onsdag 18. april ble klargjort med start- og sluttpunkt i går, så har jeg tenkt litt på om jeg rett og slett skal gjøre ferdig denne dagen med det samme. Det kan jo ikke bli så veldig mange cacher på planen her i dag. Til det blir tiden alt for kort…

Kommunejakt

I kveld var det litt tid til å se litt igjen, og det første jeg da sjekker nå, er om det er noen nye kommuner jeg kan se på. Derfor åpner jeg Project-GC og går inn på Verktøy -> Kommunekart. Her velger jeg først (1) mitt eget nick, da det er de kommunene jeg mangler som skal vises. Deretter (2) Danmark, og så (3) Hovedstaden for å komme til rett region. Så må jeg passe på å legge til et filter som gir meg de cachene jeg eventuelt vil ha. Siden denne turen jo er et stykke fram i tid enda, så velger jeg å vise deaktiverte cacher som mulige cacher. Dette fordi det kan være fine cacher som akkurat nå ikke er tilgjengelig, men som vil bli ok før min tur skal skje. Dette valget setter jeg derfor opp under (4) og trykker på Filtrer.

Finn manglende kommuner

Resultatet blir nå et kart med en rute opptegnet på seg. Denne ruta er den korteste veien fra start til slutt på kjøreturen. Men det er klart, det er vel sjelden jeg kjører den ruten om det ikke er noe som jeg må rekke 🙂

En kjørerute som forslag

Min første innskytelse var å legge turen ned om Dragør, da det er en ny kommune. Men i det jeg kikker litt på cacher der, så innser jeg at jeg må ha en lengre tur i denne kommunen. Jeg har løste mysterys, en interessant multi og en virtuell sånn ved første øyekast. Så det å starte der, men avbryte ved midnatt er jeg ikke helt sikker på om jeg klarer. Så da var det å se litt videre.

Gjennom Hvidovre var det ikke så mye som virket spennende ved første øyekast, men inne i Brøndby oppdaget jeg en liten samling med challenge-cacher som jeg er kvalifisert til på nettet til og med. Og siden disse ikke har sånn veldig uvanlige kombinasjoner av vanskelighetsgrad og terrenggrad, så vil det bli veldig greit å klare meg med de cachene jeg finner innenfor tidsfristen min her.

Parkeringsplass

Nå må jeg finne noen parkeringskoordinater jeg kan benytte meg av, og til det så trenger jeg å se meg litt om på området. Jeg finner derfor fram en av disse challengene, og åpner Google maps på den plasseringen. På mitt tredje forsøk finner jeg en cache som, når jeg åpner Street view i Google maps, ser ut til å ha en grei mulighet til en parkering sånn sent en onsdag kveld. Dermed benytter jeg meg av Koordinatverktøycachetur.no ved å lime inn de koordinatene jeg har på den aktuelle challengen. Så bruker jeg kartet til å finne passende koordinater for parkeringen. Disse koordinatene legger jeg så inn i min del-tur, midt mellom start- og sluttpunktet.

Nytt veipunkt

Geocacher også

Om jeg venter lenge nok nå, så vil kartet mitt også oppdatere seg. Nå har kjøretiden endret seg fra 21 minutter til 28 minutter, så litt omvei blir det. Men nå er det på tide å legge inn noen cacher på turen også. Så da går jeg tilbake til det kartet på Project-GC igjen, og begynner å velge noen cacher som kan legges inn i turen. Jeg går inn på det aktuelle området, og legger inn cachene i den rekkefølgen jeg ser for meg nå. Og ender opp med 7 cacher. Sikkert alt for mye, men når har jeg lært meg å ta det med ro?

En litt uryddig liste

Justere veien

Det er ikke så mye sortering jeg må gjøre, men litt ser jeg på kartet. Først flytter jeg den første cachen opp før parkeringen, siden det ser ut som jeg kan stoppe raskt og plukke den på vei mot parkeringen.Deretter vil jeg endre litt på hvordan ruten skal beregnes. Jeg klikker inn på området der den røde pilen peker, og får opp en liten meny på punktet mitt. Her kan jeg velge å endre hvordan ruten skal beregnes fra dette punktet og framover. Og siden jeg ser av kartet (og forsåvidt av kjøreruten når cachetur.no tror jeg skal kjøre til alle cachene, så blir det nok mye bedre å gå til noen av cachene. Så derfor setter jeg at jeg skal endre til fotgjenger-rute fra parkeringen.

Bytte på ruteberegningen

Prioriteringer

Når jeg planlegger mine cacher, så vet jeg at jeg som regel har alt for store planer. Så er i alle fall tilfellet med denne dagen her. Og for å sikre meg litt, så har jeg satt opp noen regler for meg selv for å vise hva jeg må gjøre, hva jeg vil gjøre og hva jeg kan gjøre. Så derfor har jeg laget meg følgende oversikt:

  • Pri 1 = Cacher som må plukkes
  • Pri 2 = Cacher som bør plukkes
  • Pri 3 = Cacher som er utfylling om det er tid

Jeg bruker prioriteringssystemet som ligger inne i cachetur.no og setter opp følgende innstillinger på turene mine:

  • Beregn kjørerute automatisk Ja Nei
  • Beregn kjørerute for cacher med prioritet 1 Ja Nei
  • Beregn kjørerute for cacher med prioritet 2 Ja Nei
  • Beregn kjørerute for cacher med prioritet 3 Ja Nei
  • Beregn kjørerute for cacher uten prioritet Ja Nei

Disse innstillingene finner du under Endre tur -> Endre turinfo/veipunkter og på den tredje fanen der.

Når så ruten har blitt generert ut fra disse innstillingene, så har jeg nå fått ny farge på en del av ruten min.

Ny rute på plass

En full rute

Jeg ser på ruten at jeg ikke har tenkt å gå hele veien fra den siste cachen og til sluttpunktet, så jeg kopierer koordinatene fra parkerings-punktet jeg satte inn tidligere i dag, og legger et nytt parkeringspunkt inn etter siste cache men før sluttpunktet. Så endrer jeg beregningsmodus tilbake til bil fra dette punktet. I tillegg kjenner jeg at jeg ikke ha de siste 3 cachene jeg har satt opp, så jeg setter de til cacher jeg kan plukke om det er tid til det. Dermed får jeg nå et bilde der jeg har en kjøre-rute til parkeringen, en gå-rute, noen cacher jeg ikke har beregnet noe til og så en kjøre-rute bort fra parkeringen.

En rute jeg kan leve med

Dermed er grunnrisset planlagt for den 18. april, men det gjenstår litt småpusling enda 🙂