Etter et par timer på en benk utenfor terminalen, og deretter tre timer på gulvet inne på ferga over fra Gotland til Nynäshamn igjen, så var det vel en liten overdrivelse å påstå at jeg var veldig opplagt. Men jeg hadde ikke forventet så alt for mye heller. Skjønt, det kunne kanskje ikke sees på planen jeg hadde lagt opp på cachetur.no for resten av denne dagen….

Flott kirke som stod der oppe

Vel, vi startet i alle fall med å følge denne planen, og den første som stod der, var en multi om et tre, nemlig Riksträdet – Nynäshamn. Nå så vi jo på et nøyaktig likedan tre i går også, men tallene vi skulle lete etter var litt andre tall… Det gikk lett å finne de riktige tallene, og etter kort tid med leting, så ble det et funn på denne også. Og så ble det tid til både å se på kirka som lå oppe på haugen over ferge-terminalen og ikke minst på den telefonkiosken som i alle fall jeg fant ut var et artig lite innslag her.

Greit med stealth-mode 😀

Den neste cachen på planen var en jeg hadde store forventninger til. Og med omtrent 20% med favorittpoeng, så var Flygande Tunnan selvskreven på dagens plan. Det ble en parkering som kunne ha vært lovlig om jeg var fastboende her, men jeg slapp unna trøbbel selv om jeg bare er på besøk. Og i strålende vær kommer vi bort mot rett område. Det første som møter oss er et ekorn som tydeligvis har startet på nøttesamlingen allerede. Etter å ha sett det forsvinne, og tatt bilde av det lille havet av blomster like ved gz, så var det på tide å lete etter cachen. Og jeg ble i alle fall ikke skuffet. En utrolig god cacheløsning åpenbarte seg, og under smil og latter ble loggen funnet fram og signert. Dermed ble jeg kvitt dagens første favorittpoeng også. De må jo brukes når det er noe som er verdt det 🙂

Ikke så lenge siden vinteren nei

En letterbox hybrid stod så på planen min. Det skulle være cachetype nr 4 for dagen. Så jeg hadde beregnet litt hvor jeg mente Den irrande mannen burde befinne seg i verden lenge før avreisen. Det ble parkering på nærmeste mulige sted, og deretter å gå inn mot rett område. Med et antatt gz og et hint som våpen kunne vi lete en liten stund (men ikke så veldig lenge) før Snilja kunne fortelle meg at mine beregninger var temmelig gode, da boksen var funnet godt innenfor det som kunne tolkes som en feilmargin på gps’en også. Dermed kunne jeg stemple litt og signere loggen før vi replasserte cachen og fant igjen bilen.

Fotspor i snø 😀

Under planleggingen av turer, så hender det at jeg ser cacher som kanskje egentlig ikke er særlig spesielle, men som av en eller annen grunn allikevel havner på planen min. …And Justis for All var vel egentlig en sånn cache. Det var vel cachenavnet som trigget metal-mannen i meg, tenker jeg 😀 Uansett så ble det kjørt til dette området nå, og med en liten spasertur i et fint lite område, der lett nysnø preget både sti og stupebrett, så ble cachen greit funnet også den. Og med det så har jeg enda en cache som evt kan brukes i en challenge-cache om sangtitler om det skulle trengs noen gang 🙂

En skikkelig utsikt

Den siste cachen før vi satte kursen mot et par nye kommuner, skulle bli en liten favoritt også. Et veldig idyllisk og flott anlegg var det som viste seg da vi kom fram til denne plassen her. Badet i solskinn var utsikten en nytelse, og bygningen som vi måtte passere på vei mot cachen var også fint plassert i terrenget. Så selv om selve boksen ikke var noe spesiell, så la jeg igjen det andre favorittpoenget for dagen når vi forlot Nynäshamns höjdpunkter 6 – Trehörningens ena hörn 🙂

Godt å cache under blå himmel

Nå var det på tide å vende nesa mer mot nord, og ta sikte inn på noen challenger på veien mot Stockholm. Den første av disse challengene er en som det har vært lagt inn cacher i denne planen for å komme gjennom. Det er ikke så lett å finne cacher nok med D/T 1/1 for å fylle en hel uke. I alle fall ikke hjemme i Trondheim. Så derfor måtte jeg jo bruke denne turen når jeg nå skulle logge Challenge Norsbol #6 – En vecka av 1/1:or. For å dokumentere mine funn på denne cachen, så har jeg laget min lille oversikt på en egen side på denne siden her.

Her har de hengt opp bilene gitt.

Neste challenge var Norsbol challenger #4 – 100 per månad der kravet er at man skal ha logget minst 100 cacher pr måned i året. Min statistikk er jo litt rar med tanke på at det ligger en del cacher (for å si det mildt) i backlogg, så selv om den pr skrivende stund står med kun 79 funn i september, så er det 2 utenlandsturer som ligger i den backloggen. Så kvalifisert er jeg nok, ja. Da var det nok litt mer usikkert å kunne dokumentere mine funn på den neste challengen, nemlig Challenge Norsbol #9 – En vecka av Typer. Jeg hadde laget planen, og hadde en liste som ble fulgt gjennom hele denne turen her, og resultatet ble slik. Men i det vi kommer opp til dette området, så viser det seg at denne cachen ikke er å finne. Hele området er anleggsområde nå. Men jeg sendte nå en forespørsel til CO om denne siden den er så spesiell, og jeg planla mye med tanke på den, i alle fall.

Nesten som en totempel

Nå fulgte 3 raske stopp på henholdsvis Norsbol challenger #3 – En vecka av traddar, Norsbol challenger #1 – En vecka av multisar og Norsbol challenger #2 – En vecka av mystar. Alle disse challengene var oppnådd tidligere, og var helt greie funn. De to siste gav meg riktignok en ny kommune også, nemlig Haninge kommun. Og det skal man jo naturligvis ikke være lei for. Men målet mitt var hele tiden å dekke Jasmer Challenge Norway – HKT#14 helt og fullt på denne turen…..

Greit å være på vakt

For dagens største mål var å nå opp til Container Camp. Riktignok ville denne cachen sørge for at jeg også fikk logget Huddinge kommun, men langt viktigere var at denne var lagt ut i januar 2003 og på denne måten dekket opp det siste hullet jeg hadde i utleggsmåneder fra 2001 og utover. Et veldig godt mål å komme mot. Her hadde jeg egentlig forventet en litt slitsom vei inn mot cachen, men bilen ble parkert på en nokså grei plass, og så var det mest grusvei faktisk. Litt natur helt mot slutten var det jo, men det var jo temmelig forventet. Og i det vi var på plassen, så skjønte vi jo fort hvorfor den hadde dette navnet også da. 🙂

Godt det ikke var cachen der 😀

Med litt fornyet energi etter forrige funn, så bestemte jeg meg for å ta enda en ny kommune i dag. Det betydde riktignok et stykke nedover igjen med bilen, men hvorfor ikke. På veien ble det da først en stopp ved Challenge #01 – Baltikum x2. På denne challengen skal man ha 2 cachetyper i 2 baltiske land, og jeg har flere i alle 3 landene. Dermed ble det en rask stopp i veikanten for å ta en liten tur inn i skogen etter denne.

Litt utsikt, men ikke så mye vår enda

Et TB-hotell i størrelse Large kjører man jo ikke så lett forbi, så vi foretok et lite stopp ved Granens TB-Hotell på veien også. Vi hadde jo sett på attributtene, så vi visste hvor vi burde lete. Og loggboken ble funnet den 🙂 Deretter var vi inne i Tyresö kommun og den første cachen var Trollebo. Det ble litt leting etter denne cachen før vi kunne krysse av kommunen på lista. Deretter ble det å kjøre til Voltage for et kort og enkelt stopp der.

En liten portal

Etter å ha konkludert med at vi ikke kom oss så greit fram til den neste cachen på planen, så kjørte vi inn for å parkere for å kunne logge Timmertorsken. Rett ved parkeringen fikk vi også med oss Stolpe in! på veien inn mot denne torsken. Det var et flott område å kunne strekke litt på beina i, og når i tillegg denne cachen hadde en kul utforming, så ble det igjen et favorittpoeng her.

Litt opp og inn i skogen var det jo 🙂

På veien ut, så oppdaget Snilja at det var en cache i området her som jeg ikke hadde fått med meg. Så da gikk vi dit, og det angret jeg i alle fall ikke på. EK?LL?N — AC?RN var en kul cache også, så nok et favorittpoeng ble mistet her. Og jeg lo godt for meg selv hele veien til bilen igjen jeg.

Bildet jeg tok

En WebCam-cache er aldri å forakte, så jeg hadde planlagt å få med meg 73 baseball cap i dag. Og siden Snilja hadde den fra før, så kunne hun jo greit få sitte i bilen mens jeg tok turen ut på den broen jeg skulle stå på. Nå er jeg ikke noen stor fan av hverken baseball eller caps, så jeg hadde ikke med meg noe mer for bildet, men så var jeg veldig alene der ute på broen også da. Så jeg har vært der, og jeg har tatt bilde 😀

Etter å ha vært innom en cache fra 2001 som jeg hadde fra før, men som Snilja trengte i sin matrise, så gjorde vi et forsøk på å finne Karlbergs station. Men enten var ikke motivasjonen på topp, cachen for vanskelig eller jeg var for preget av mangel på søvn, for den ble i alle fall ikke noe gult smilefjes til meg. Og selv om det enda kunne ha blitt flere timer med caching, så stoppet dagen etter dette. Det var bedre å få litt søvn og ikke minst gjøre om på planene litt. Så denne delen av dagen endte da med 20 funn og dessverre 1 DNF.