Det er lenge siden forrige lange runde med planlegging. Av denne turen altså. Men det betyr ikke at den ikke har vært under planlegging allikevel. Mer enn en gang har jeg satt meg ned, begynt på planleggingen, og så konstatert at det ikke var slik den skulle bli, og deretter slettet det jeg hadde planlagt allikevel. Men en ting er allikevel sikkert: Målet er jo å logge GeoTour’en GeoTour Randers (GT81) den helgen, så hvorfor ikke sette den på kartet med det samme?

Jeg har sett litt på fra hvilken del av den jeg kommer inn, og lurt en del på hvordan den skal splittes opp på best mulig måte. Det er jo mange muligheter på en slik tur, og det har vært noen runder inn på cachetur.no for å lage ruter jeg kan benytte meg til planleggingen videre. Hvordan jeg får denne ruta opp på kartet er beskrevet i Legge planer for en challenge, om du skulle lure på det 🙂

En ekstra boks

Nå skulle jeg se litt på kun denne GeoTour’en. Jeg valgte meg en av cachene i denne serien, og gikk inn på den for å se om det er en bokmerkeliste over de som lettere gir oversikt. Slikt finner man jo i en liste inne på selve cachebeskrivelsen. Og det finnes en bokmerkeliste her. Men siden jeg har cachetur-assistenten på, så ser jeg også at denne cachen ligger inne på en offentlig tilgjengelig tur eller liste inne på cachetur.no også. Jeg får nemlig opp en boks under bokmerkelistene der de tilgjengelige turene eller listene på cachetur.no kan klikkes på.

Finne maler

Dette er en turmal som er laget av Team – luf123 som et forslag til en tur langs disse cachene. Slike turmaler kan lages av alle som har gjort litt planlegging av egne turer eller deltatt i planlegging av turer inne på cachetur.no. Og slike maler kan være gull verdt for andre geocachere når de kommer til plasser som er litt ukjente. Dersom jeg ikke hadde sett dette inne på cachesiden, så hadde jeg kunnet sjekke det ved å finne fram malene inne på cachetur.no også. Da hadde jeg gått inn på Tips/maler -> Turmaler. Deretter må jeg naturligvis velge hvor jeg skal se etter maler. Foreløpig er disse sortert under fylker i Norge og deretter land. Så ved å filtrere på Danmark kommer det opp 3 turmaler for dette landet.

Filtrering må til

Deretter kan jeg nå finne punktet for å kopiere veipunktene fra malen inn i min egen tur.

Valgmuligheter

Velge cacher

Siden jeg allerede har laget delturen tidligere, så velger jeg altså å kopiere veipunktene. Jeg tenker at denne dagen skal jeg ikke stresse alt for mye, så jeg ser at det kan passe bra å avslutte seansen etter cache nummer 29 på malen. Jeg har tross alt et par andre planer også. Så derfor velger jeg de 29 første cachene her, og passer på at det står rett tur som disse skal kopieres inn i. Og så lar jeg cachetur.no gjøre resten. Deretter går jeg inn og kopierer de siste 16 cachene over til søndagens tur også. På den måten har jeg nå fått uvurderlig hjelp fra en lokal cacher om hvordan jeg skal gjennomføre denne delen av turen min.