Nå er det jo blitt en tradisjon å dra på FAD hvert eneste år. FAD er altså det vandrende MEGA-eventet i Sverige. Og dette skulle nå bli den fjerde gangen jeg skulle delta her. Og for andre gang skulle jeg bidra i programmet også. Så ikke bare hadde jeg brukt cachetur.no til å planlegge turen, jeg skulle også snakke om cachetur.no for andre. Men først skulle vi komme oss til Sundsvall som var dagens plass.

I det jeg var ferdig på jobb stod magneos utenfor og ventet på meg. Alle mine saker var lagt inn i bilen til Munkeli allerede i går, og vi kjørte nå opp for å møtes. Og Munkeli hadde også fått med seg thomasnb2 slik at hele KTMM nå var klare. Planene var laget slik at alle skulle få logge alle kommunene vi vet innom, noen justeringer på turen slik at vi kom innom alle kommuner i Jämtland som magneos og Munkeli manglet, et par sektorer i Sverige som jeg ville ha og ellers en del som så artig ut under planleggingen.

Ikke store utsikten

Det ble s langt å kjøre til første cache, da det var Mörsil köpcentrum inne i Åre kommun. Greit å holde seg til planen på slike lange turer er min erfaring. Vel framme ved dette sentrumet, så viste det seg at Munkeli manglet en del cacher på sin gps, blandt annet denne. Neste gang tror jeg at han rett og slett bare får filene fra cachetur.no rett inn på gps jeg. Et kjapt funn ble det i alle fall, og så var det greit å gjennomføre litt handling også. Brød og drikke stod i alle fall på min handleliste, samt litt sukker for å lette kjøreturen 🙂

Hva brukes denne til?

Når man er ute etter nye kommuner, så liker man at det er litt lette cacher også. Og i Berg kommun skulle det naturligvis ikke være annerledes. Ved DROLET var det lett å finne cachen, og den hadde egentlig en veldig artig løsning. Men jeg ble mer opptatt av det som var inne i dette skjulet jeg da. Lurer litt på hva dette var og hva det skal brukes til. Eller hva det har vært brukt til i alle fall. Ikke stort av informasjon å finne, så jeg vet jo egentlig ikke.

En skikkelig kjempe

I det vi parkerer og begynner å gå mot Fallen kung, så skjønner jeg at jeg må lese mer på planene mine på vei inn mot cachene. For her hadde jeg jo allerede fastslått at det var enklest å parkere like ved kirken, mens Olga mente det var enklest å parkert på den andre siden av kirken. Og der vi gikk, så var det veldig klart at jeg hadde rett. Men siden det var lite nedbør, så gikk det greit å ta denne turen. Vi kom bort til en skikkelig konge ja. Et gedigent tre som lå der, godt dekket til av tak til og med. Det burde sikkert ha vært en reklameplakat for dette treet, eller kanskje det er, bare vi som ikke så i mørket?

Litt snø

Det er jo ikke noe å legge skjul på at jeg liker multi-cacher. Så når vi skulle sikre Östersund kommun var førstevalget mitt 18 – Julkalendern 2012 – Födelsedagspyssel. Vi stoppet i veien, da den ikke så ut til å være stort brukt, og kunne finne en liten oppgave som måtte løses. Denne tok vi med oss til bilen, og etter litt felles innsats var de nye koordinatene klare. thomasnb2 fikk sette tilbake delsteg 1, mens Munkeli måtte ta jobben med å finne sluttboksen. Det passet nok hans fingre glimrende 🙂

En liten kikk inn?

Midt inne i skogen står det en sak som kalles Leksaksboden. Vi så den ikke først, men det tok jo ikke så lang tid før vi hadde kommet oss på rett plass heller da. Denne cachen var en godt laget boks, som thomasnb2 hadde det gøy med å vise oss med stor innlevelse. Slike cacher gir litt inspirasjon til noen utlegg.

Kan du se den?

Av og til er det bare å følge en cachesti på vei mot cachen. Og 8 – Julkalender 2015 – NÖDBURKEN hadde en slik sti. Det var overhode ikke tvil om hvor denne kunne finnes, så jeg gikk bare bort og hektet den ned fra kroken jeg. Kunne konstatere at det var kjentfolk som hadde signert denne før oss også. Og med denne cachen hadde de andre sikret seg Bräcke kommun også.

Kunne inneholdt en logg

Så var planen å finne en stor cache ved Bräcke Hembygdsgård/Torpet. Men der gikk det ikke slik vi ville gitt. Det var et flott sted, men uansett hvor mye vi sjekket rundt, så kunne vi ikke finne noen boks her. Vi sjekket både logger og kart, men uansett hvor vi gikk så måtte det til slutt bare bli en DNF her. Kjedelig. Men det må jeg jo si, jeg likte dette området her, så her hadde det kunnet bli igjen et favorittpoeng om vi hadde funnet boksen da.

Så ikke kirken

I og med at jeg alltid får kjeft for å hoppe over kirkecacher på turer, så hadde jeg satt opp Bräcke Kyrka 1 på planen også. Ikke at vi så noen kirke her, men en oversvømt fotballbane kunne vi jo finne. Og naturligvis kunne vi også finne cachen her. Den var mye enklere enn den forrige. Jeg tok en tur inn til kirkegården som jeg kunne se litt fra plassen som cachen var på. Men det var ikke stort å se ved denne kirkegården heller da.

Litt grønt før bare trær

Nå var vi ferdige med Jämtland for denne dagen. Vi var kommet inn i Västernorrland og Ånge kommun. Her hadde jeg satt opp en rask stopp ved Tidernas Väg, og det ble rett og slett et raskt stopp også. Og nok en gang kjentfolk som lå foran oss i løypa. Jeg måtte sende en snap til thomfre og kawlii, og fikk høre at vi nok bare lå 10 minutter bak de i løypa. Vel, det skulle nok bli mer 😀

Man har jo etterhvert gått litt trening i å finne koordinater til slike reverse wherigoer som Gott slut 2017 – Torpshammar Reverse Werigo er. Men så har de begynt å sørge for at man må finne noen tall ved oppgitte koordinater. Da er det best om det er noe artig å se ved disse koordinatene. Det var det ikke ved denne cachen her da. Men det ble en liten field-pussel som måtte til før vi kunne komme oss på rett vei. Med cache-mobilen til magneos burde vi komme oss langt. Og det stemte det altså. Vi kom til rett område, og spredde oss ut som vanlig når vi skulle lete. Og det tok ikke lange tiden før det ble funn av den heller.

Her skulle vi nok ikke inn

Nå ville jeg ha et par sektorer i Sverige som jeg mangler. Først ute var sektor 14 der Nedansjö-Lillström- Stöde 1 var cachen. Og her ble det litt av en runde hit. Vi sjekket en del ting, og så leste vi en del logger. Dermed trodde vi at vi hadde svaret på hvor cachen var. Men å få tak i den var ikke så enkelt. Vi dro fram litt utstyr og litt mer utstyr og improviserte godt. Og trodde vi omsider hadde fått opp beholderen i det dette kun var en type beskyttelse. Dermed måtte vi sjekke mer, og gjøre enda flere forsøk på å få tak i det som vi mente var beholderen. Omsider må vi innse at det ikke går, og forventer enda en DNF i det Munkeli sjekker et helt annet sted og lurer på om vi ikke kan signere den loggen i stedet…

Støtputer?

Den andre sektoren som skulle dekkes var 15. Der lå Gorkyman 15 – Matfors TB Hotell så fint plassert. Eller, det gjorde den på kartet. Ikke så mye bra her ellers. Det ble mye terreng for oss før vi kom oss fram til cachen altså. Og mye torner når den skulle signeres. Men selv uten noen tb kunne jeg være glad for at også den sektoren nå var dekket opp.

Under planleggingen hadde jeg sett på Death becomes her som en multi jeg gjerne ville teste. Og her kan jeg ikke si så mye mer enn at jeg definitivt ikke ble skuffet heller. Dette var en gjennomført cache med veldig riktig bruk av både rekvisitter og terreng. Slike er jo bare rett og slett nødt til å få favoritt-poeng for kreativitet og innsats.

Et ensomt event 🙂

Nå vet vi inne i Sundsvall og her var det en litt ensom cache som vi ville ta. Det er nesten 3 år siden Ett microevent en bit från Sidsjö sist ble logget, og vi ville gjerne ha denne med oss. Oppgaven her er ikke helt slik den skal være på nett, men siden dette ikke var første gang vi logger en slik cache, så klarte vi å få tak i de riktige koordinatene vi. Og så ble det en god del leting. Denne er litt vrien plass å ha koordinater på, så vi måtte lete lenge. Ikke før thomasnb2 egentlig hadde gitt opp, ble det framgang. Han så plutselig en en helt annen plass, og dermed kunne finne cachen. Og dermed hadde vi enda en ensom cache på listen vår. På vei tilbake til bilen logget vi også Det nappar här också siden vi rett og slett passerte den.

Sundsvall by night

Siste cache for dagen var Virtual Reward – Sundsvallsbron. Litt vanskelig å få et godt bilde av Sundsvall så seint på kvelden, men vi fikk nå tatt et bilde i alle fall. Og deretter ble det rett til hotellet for å sjekke inn og forberede seg litt til morgendagen. Og dagens etappe endte med 15 funn og 1 DNF.