Etter å ha pakket klart inn i bilen i løpet av de siste timene, så var det faktisk avreise for årets sommertur litt før den beregnede avreisen på Cachetur.no. Det skulle egentlig være mest en transportetappe på kvelden for å komme oss litt nedover Gudbrandsdalen. Og oss, det var gaw75 og undertegnede.

I småregn og litt kjedelig vær, så ble første stopp Vakkerkulen. Dette var en cache som bare ble en ren drive-inn, selv om jeg valgte å ta den med inn i bilen for å signere den. Greit å beskytte den litt i regnet.

Etter å ha vært innom så gaw75 fikk sett litt på Magalaupet kjørte vi over Dovrefjell. Der stoppet vi først innom Hegglingen (Myter og sagn over Dovrefjell 21/25). En liten knaus å gå opp på, og så kikket vi fint utover et kort lite stykke av fjellet. Men jaggu var det mygg der. Deretter ble det også et lite stopp ved Anfinnsbrue (Myter og sagn over Dovrefjell 19/25) som vi nesten kikket på feil sted et lite øyeblikk, før vi fulgte gps’en og fikk et greit funn.

Jeg hadde satt opp en liten avstikker inn til Bro, som viste seg å være en liten artig plass vi fikk se her. Men det tok litt tid før vi klarte å få logget denne i dag. Cacheblikket var ikke helt på plass. Deretter dro vi videre til Dovre Stasjon der cachen ble funnet omtrent før vi gikk ut av bilen.

Noe helt annet ble det med Bygningshistorisk park. Her var koordinatene nesten 50 meter feil, og vi havnet ute på en bro i vår leting. Mens vi sto der kom det en temmelig bred traktor kjørende, så vi måtte holde oss helt inn til siden. Men vi fant liksom ikke noe plass der denne kunne være. Så da ble det litt leting i loggene, og joda, der hadde jo noen satt inn noen nye koordinater. Så da gikk vi dit, og kunne greit finne cachen allikevel. Men jeg velger nå å sende inn en kraftig melding på denne allikevel.

Nå var vi egentlig ferdig med dagens plan, og vi kjørte opp til den planlagte parkeringen for natten. Men det var jo så tidlig, så vi kunne gjerne gjøre et forsøk på å gå opp til Kvitskriuprestein og Otta Geologi: Kvitskriuprestein som skulle være morgentrim. Bratt var det å gå opp der, og en del knott var det i lufta, det må sies. Men det var et skikkelig flott syn som møtte oss der oppe. Jeg var spent på denne earthcachen, og fikk alle mine antakelser innfridd. Det var vel verdt slitet med å komme seg opp. Og på vei tilbake stoppet vi også ved demningen for å se litt på den.

Så kjørte vi ned til Vinstra for å se på et par multi-cacher. Den første vi skulle se på, klarte vi ikke å finne. Det nullpunktet vi fikk var ikke særlig godt. Så vi kjørte til Peer Gynt for å stoppe i nærheten der for natten. Det ble et kjapt funn for oss når vi kom inn dit.og etter å ha kjørt litt rundt for å finne en god plass, så kunne vi pakke om litt i bilen, og legge oss til å sove i bakenden på bilen til gaw75 for natten. For min del endte dagen med 9 funn, noe som var mer enn jeg hadde forventet. Men det var jo fordi vi startet tidligere da 😀

Alle dagsetappene til denne turen finner du under samlesiden om Østlandsrallyet.

GC6RKH7

GC6RKH7

GC8V52T

GC7TPYQ

GCWGPG

GCWGPG

GC74955

GC74955

GC74955

GC74955

GC74955

GC8R595